Gevulde patisson met kruidig (lams)gehakt
Een heerlijk gerecht met de delicate smaak van patisson gevuld met gehakt, tomaat en tuinkruiden.
Gevulde patisson met kruidig (lams)gehakt
Boodschappenlijstje
- 4 kleine patissons
- 250 g (lams)gehakt
- 2 sjalotten, 1 geplet
- knoflookteentje
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 trostomaat
- gemengde tuinkruiden
- plakjes courgette en tomatenblokjes
- 1/2 l groenten bouillon
Bereiding
- Snij van 4 kleine patissons een kapje af en hol ze uit met een lepeltje.
- Laat ze omgekeerd uitlekken.
- Snij het vruchtvlees in stukjes.
- Roerbak het vruchtvlees met 250 g (lams)gehakt, 2 fijngesneden sjalotjes en 1 geplet knoflookteentje in 1 eetlepel olijfolie tot het gehakt rul is.
- Voeg er 1 trostomaat in blokjes, 1 eetlepel gemengde tuinkruiden, en wat peper en zout aan toe.
- Vul de patissons met het mengsel.
- Zet ze in een ovenschaal op een bedje van blokjes tomaat en plakjes courgette.
- Giet er 1/2 l groentebouillon bij.
- Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
- Serveer met gekookte rijst.