Gevulde patisson met tomaat en scamorza
Deze gevulde patissons, boordevol knapperige courgette, sappige tomaten en romige scamorza. Afgewerkt met geroosterde pijnboompitten en gesmolten Parmezaanse kaas, zorgt dit kleurrijke gerecht voor een heerlijke combinatie van smaken die je zó de oven in wil schuiven!
Gevulde patisson met tomaat en scamorza

Boodschappenlijstje
- 8 mini patissons (of 2 grote)
- 1 courgette
- 1 el geroosterde pijnboompitjes
- 2 pruimtomaten
- 1 teentje look (fijngesnipperd)
- 1 takje rozemarijn
- 80 g scamorza (Italiaanse gerookte kaas)
- 1 mespunt gemalen chili
- 2 el olijfolie
- peper en zout
- 40 g Parmezaanse kaas

Bereiding
- Snij de hoedjes van de patissons en haal ze leeg met behulp van een lepel. Snij de hoedjes in fijne blokjes.
- Blancheer de patissons een 10-tal minuten in kokend water.
- Snij ook de courgette in fijne blokjes.
- Pel de tomaten, dompel ze circa 10 seconden in koken water en laat ze schrikken in ijswater. Pel de tomaten, snij ze in vier en verwijder de zaadlijsten. Snij ze nadien in kleine blokjes.
- Laat de knoflook glazig stoven in de olijfolie, voeg tomatenblokjes toe en laat sudderen tot ze droog zijn. Voeg dan de geroosterde pijnboompitjes, fijngesnipperde rozemarijnblaadjes, chili en de patisson blokjes van het hoedje en de courgette toe. Laat alles een 5-tal minuten verder stoven.
- Kruid met peper en zout en doe alles in een kom. Laat alles afkoelen tot kamertemperatuur.
- Snij de scamorza in kleine stukjes en meng ze onder de saus.
- Vul de patissons op met de saus en schik ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie. Bestrooi met Parmezaanse kaas.
- Verwarm de oven voor op 200°C en bak de patissons een 15-tal minuten in de oven.