Gevulde savooikoolbladeren met pastinaak en shiitake op romige risotto
Dit gerecht combineert de rijke, aardse smaken van gebakken shiitake en pastinaak met de delicate textuur van geblancheerde savooikoolbladeren. De kool wordt gevuld met een romige vulling en geserveerd op een risotto met een verrassende twist van zuurkool. Een verfijnd vegetarisch gerecht dat de seizoensgebonden ingrediënten van het veld in de kijker zet.
Gevulde savooikoolbladeren met pastinaak en shiitake op romige risotto
Boodschappenlijstje
- 500 g pastinaak
- 500 g shiitake
- 1 savooikool
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- tijm
- rozemarijn
- oregano
- sesamolie
- 250 g arborio rijst
- 125 g zuurkool
- 250 ml sojaroom
- 250 ml groentebouillon
- 3 sjalotten
- 1 teentje knoflook
Bereiding
- Fruit de shiitake met de sjalotten, gepelde knoflook en kruiden in hete sesamolie.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Schil, stoom en pureer de pastinaak, en meng met het champignonmengsel.
- Maak de koolbladeren voorzichtig los zodat ze in hun geheel blijven. Was ze en blancheer kort in kokend water, laat ze daarna schrikken in ijswater om het kookproces te stoppen.
- Draai een soeplepel van de champignon-pastinaak vulling in elk geblancheerd koolblad.
- Om de risotto te maken, brengen we de room, bouillon, knoflook en kruiden aan de kook. Dan 10 minuten laten stoven.
- Zet de sjalotten en de zuurkool wat aan in een pan met een straaltje olie. Doe daar de rijst bij. Giet er vervolgens de romige bouillon over en laat de risotto nog 15 minuten op het vuur staan.
- Serveer de gevulde koolbladeren op de risotto.
door EVAvzw