Gobi uit Kashmir
Deze Gobi uit Kashmir brengt de warme, aromatische smaken van India rechtstreeks naar je bord. Gobi is het Hindi-woord voor bloemkool. Bloemkool roosjes worden eerst goudbruin gebakken, waarna ze worden omhuld met een rijke saus van tomaat, gember, knoflook en een melange van specerijen. Cashewnoten en rozijnen geven het gerecht een verrassende crunch.

Boodschappenlijstje
- 1 grote ui
- 4 tenen knoflook
- 5 cm gemberwortel, geraspt
- 3 middelgrote tomaten
- 6 eetlepels olie
- 1 grote bloemkool, in roosjes verdeeld
- 1 tl gemalen kurkuma
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl kaneel
- 1 tl gemalen kardemom zaad
- 1 tl suiker
- 1 tl zout
- ½ tl gemalen kruidnagel
- 4 laurierbladeren
- 30 g cashewnoten, geroosterd
- 30 g rozijnen

Bereiding
- Pureer de ui, knoflook, gemberwortel en tomaten in een keukenmachine.
- Verhit de olie in een grote, zware pan en bak hierin de bloemkool roosjes rondom tot ze zacht en bruin zijn.
- Schep ze uit de pan.
- Bak de tomatenpuree, kurkuma en cayennepeper 3 minuten.
- Voeg de kaneel, kruidnagel, kardemom, laurier, suiker en het zout toe.
- Voeg de bloemkool roosjes weer toe en schep ze door de saus.
- Laat alles door en door warm worden.
- Strooi er vlak voor het serveren de geroosterde cashewnoten en de rozijnen over.
uit 'World Food Café' door C. & C. Caldicott
