Gratin met knolselder, aardappel en noten
Deze gratin is een knusse, winterse klassieker vol smaak en textuur. Romige aardappelen en knolselder worden afgewisseld met knapperige noten en een laagje gesmolten gruyère, terwijl een vleugje knoflook en muskaatnoot het geheel verwarmend afmaken.
Gratin met knolselder, aardappel en noten

Boodschappenlijstje
- 400 g aardappelen
- 400 g knolselder
- 200 g gehakte noten
- 50 cl volle melk
- 20 cl zure room
- 70g gemalen gruyère
- 1 teentje look
- 50 g boter
- een mespuntje gemalen muskaatnoot
- peper en zout

Bereiding
- Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes van 2 mm dik, was de schijfjes en dep ze droog.
- Schil de knolselder en snij deze ook in dunne schijfjes.
- Pel het teentje look en snij het fijn.
- Verwarm de oven alvast voor op 180°C.
- Verwarm de melk met de room en breng op smaak met peper,zout en muskaatnoot.
- Beboter een ovenschotel en verdeel de looksnippers over de bodem.
- Leg afwisselend laagjes aardappelschijfjes, noten, knolselder en kaas in de schotel.
- Kruid die telkens met peper en zout en overgiet het geheel met de warme melk.
- Eindig met nog een laagje gemalen kaas en leg er wat boterklompjes op.
- Plaats de schotel 1 uur in de oven.
door EVAvzw
