Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Gratin met knolselder, aardappel en noten

Gratin met knolselder, aardappel en noten

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 400 g aardappelen
  • 400 g knolselder
  • 200 g gehakte noten
  • 50 cl volle melk
  • 20 cl zure room
  • 70g gemalen gruyère
  • 1 teentje look
  • 50  g boter
  • een mespuntje gemalen muskaatnoot
  • peper en zout
instructions

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes van 2 mm dik, was de schijfjes en dep ze droog.
  2. Schil de knolselder en snij deze ook in dunne schijfjes.
  3. Pel het teentje look en snij het fijn.
  4. Verwarm de oven alvast voor op 180°C.
  5. Verwarm de melk met de room en breng op smaak met peper,zout en muskaatnoot.
  6. Beboter een ovenschotel en verdeel de looksnippers over de bodem.
  7. Leg afwisselend laagjes aardappelschijfjes, noten, knolselder en kaas in de schotel.
  8. Kruid die telkens met peper en zout en overgiet het geheel met de warme melk.
  9. Eindig met nog een laagje gemalen kaas en leg er wat boterklompjes op.
  10. Plaats de schotel 1 uur in de oven.

Deze gratin is een knusse, winterse klassieker vol smaak en textuur. Romige aardappelen en knolselder worden afgewisseld met knapperige noten en een laagje gesmolten gruyère, terwijl een vleugje knoflook en muskaatnoot het geheel verwarmend afmaken.

 

door EVAvzw