DE WASSENDE MAAN ... MEER DAN BIO

Gratin van aardappelen en koolrabi

Een heerlijke variant op de klassieke 'Gratin Dauphinois' met dunne plakjes koolrabi en aardappel in een romig sausje met een vleugje citroen.

Gratin van aardappelen en koolrabi

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 bosje verse tijm
  • 1 grote of 2 kleine koolrabi’s
  • 400 g bloemig kokende aardappelen
  • zout & vers gemalen witte peper
  • 200 g crème fraîche
  • sap van 1/2 citroen
instructions

Bereiding

  1. Snipper de ui en de knoflook.
  2. Pluk de blaadjes van de gewassen en droog geslagen tijm.
  3. Meng de ui, de knoflook en de tijm door elkaar en kruid met peper en zout.
  4. Snijd de geschilde en van de houtachtige plekken ontdane koolrabi in dunne plakjes.
  5. Schaaf of snijd de geschilde en gewassen aardappelen in dunne plakken.
  6. Leg de aardappelen en de koolrabi om en om dakpansgewijs in een ovenschaal.
  7. Bestrooi ieder laagje met wat van het tijmmengsel.
  8. Roer het citroensap door de crème fraîche en giet dit mengsel over de groenten.
  9. Laat de gratin op het rooster in het midden van de oven op 200°C gaar en goudbruin worden.
  10. Geef er een gemengde salade bij. Combineer bijvoorbeeld met lamskoteletten.