Gratin van aardappelen en koolrabi

Boodschappenlijstje
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 bosje verse tijm
- 1 grote of 2 kleine koolrabi’s
- 400 g bloemig kokende aardappelen
- zout & vers gemalen witte peper
- 200 g crème fraîche
- sap van 1/2 citroen

Bereiding
- Snipper de ui en de knoflook.
- Pluk de blaadjes van de gewassen en droog geslagen tijm.
- Meng de ui, de knoflook en de tijm door elkaar en kruid met peper en zout.
- Snijd de geschilde en van de houtachtige plekken ontdane koolrabi in dunne plakjes.
- Schaaf of snijd de geschilde en gewassen aardappelen in dunne plakken.
- Leg de aardappelen en de koolrabi om en om dakpansgewijs in een ovenschaal.
- Bestrooi ieder laagje met wat van het tijmmengsel.
- Roer het citroensap door de crème fraîche en giet dit mengsel over de groenten.
- Laat de gratin op het rooster in het midden van de oven op 200°C gaar en goudbruin worden.
- Geef er een gemengde salade bij. Combineer bijvoorbeeld met lamskoteletten.