Green veggie noodle bowl

ingrediënten
  • 500 gram rijstnoedels
  • 1 broccoli
  • 1 courgette
  • 2 stengels bosui
  • 1 avocado
  • 1 komkommer
  • edamame boontjes
  • sesamzaad
  • bosje koriander, de blaadjes
  • partjes limoen

 

voor de dressing

  • 2 el olijfolie
  • 1 el sojasaus
  • 1/2 el sesamolie
  • 1/2 el rijstazijn
  • sap van 1/2 limoen
  • een klein sjalotje, fijngesneden
  • versgemalen peper en zout
Bereiding
  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Snijd ondertussen de courgette in plakken en breek de broccoli in stukken. Blancheer de groenten kort een paar minuten in het kokende water en laat uitlekken.
  3. Snijd de komkommer in dunne linten, de avocado in plakken en de bosui in ringetjes.
  4. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Schep de noedels om met de dressing (houd een beetje achter voor later eroverheen).
  5. Verdeel de noedels over vier kommen. Beleg met de groenten, bestrooi met sesamzaad en koriander en druppel de rest van de dressing erover. Serveer met de partjes limoen en extra koriander.

 

door Little yellow lemon tree