Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Groene curry met paksoi, spinazie en paneer

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 1 kopje witte rijst 
  • 2 el groene curry pasta
  • kikkererwten 
  • 200 ml kokosmelk 
  • 200 ml groentebouillon 
  • 1 paksoi 
  • een paar handjes verse spinazie 
  • 1 witte ui 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 1 stuk paneer
instructions

Bereiding

  1. Voor dit recept is een grote, brede pan wel handig. Er moet namelijk veel groente in slinken en dat gaat zo lekker snel. Verwarm wat olie in de pan en pers twee teentjes knoflook. Fruit dit aan in de olie. Snipper een wit uitje, dat gooi je er ook bij. Doe er de curry pasta bij en bak dit even mee. Blus af met de kokosmelk.
  2. In de tussentijd snijd je de paksoi in reepjes en dit gooi je bij de curry. Spoel de kikkererwten af en gooi ook die erbij. Ook zet je 200 ml groentebouillon klaar, doe de helft van de bouillon al bij de curry, doe er handje per handje de spinazie bij. Als de curry te droog wordt, giet je er wat meer bouillon bij. Maak de rijst in een apart pannetje alvast klaar.
  3. Gaan we nu aan de slag met de paneer. Haal de kaas uit de verpakking en laat het even uitlekken op een schone theedoek of dep het droog met keukenpapier. Hoe minder vochtig, hoe beter. Snijd er daarna blokjes van en bak de blokjes in een koekenpan met daarin wat olie. Breng de paneer op smaak met een gigantische hoeveelheid zout en wat peper en keer de stukjes halverwege om. Het is lekker als ze aan beide kanten lekker bruin worden.
  4. Als alle spinazie is geslonken, verdeel je de curry over de borden. Hierop schep je de rijst en de stukjes paneer.

Romig, kruidig en vol groenten: deze groene curry met paksoi, spinazie en kikkererwten is pure comfortfood. De gebakken paneerblokjes maken het helemaal af, samen met een portie rijst een stevige, voedzame maaltijd die toch licht aanvoelt.

 

door Keukenmeid