Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Groene lentecouscous

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 1 broccoli
  • 1 koolrabi
  • 1 bussel jonge bladgroente
  • 1 rode ui
  • 1/2 bussel peterselie
  • 1 appel
  • 1 citroen
  • 100 gr amandelen
  • couscous
  • olijfolie, zout en peper
  • fetakaas
  • 1 el komijn
  • optioneel: olijven, bieslook, daslook, eetbare bloemen
instructions

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180°C.
  2. Kook de sojabrokjes 5 minuten in een halve liter groentebouillon, zet het vuur uit en laat ze staan.
  3. Verhit ondertussen 1 eetlepel sojaboter in een pan en bak hierin de champignonschijfjes tot ze mooi kleuren. Haal ze uit de pan, en bak in 1 eetlepel sojaboter nu de vegetarische kipstukjes.
  4. Zet de bladerdeeg bakjes in de oven.
  5. Maak een bechamelsaus met de overige sojaboter, de bloem en de sojamelk. Voeg hier nog wat groentebouillon aan toe (gebruik de groentebouillon die over is van de sojabrokjes), een scheutje madeirawijn, flink wat citroensap, peper, zout en nootmuskaat.
  6. Giet de sojabrokjes goed af en meng ze samen met de vegetarische kipstukjes, champignonschijfjes en verse gehakte peterselie onder de saus.
  7. Serveer de vol au vent in de bladerdeegbakjes.
  1. Neem twee grote vellen bladerdeeg en steek er met een glas vier rondjes uit. Steek er vervolgens nog 12 rondjes uit, waarvan je in het midden weer een kleiner rondje uitsteekt, zodat je ringen krijgt. Bestrijk elk rondje met wat gesmolten sojaboter (of olijfolie) en leg er een ring bladerdeeg op. Bestrijk weer met de sojaboter en leg er weer een ring bladerdeeg op. Bouw zo verder op. Bak deze zelfgemaakte videetjes ongeveer 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Deze groene lentecouscous is een vrolijk bordje lente op je tafel. Met broccoli, koolrabi, jonge bladgroenten en een zoetje van appel en gekarameliseerde amandelen krijg je een salade die zowel vullend als licht aanvoelt.

 

Zelf videetjes maken?

 

door EVAvzw