Groene lentepannenkoeken met spinazie

ingrediënten
  • 2,5 kopje speltmeel (250 g)
  • ½ zakje bakpoeder
  • 3 eieren
  • 3 kopjes lauwe melk
  • een snuifje zout
  • drie handenvol verse spinazie
  • eventueel een handvol brandneteltoppen
  • 2 gesnipperde lente-uien
  • eventueel fijn gesnipperde tuinkruiden (bv. peterselie, munt, bieslook)
  • vloeibare plantaardige boter
     
Bereiding
  1. Blancheer de spinazie en brandneteltoppen.
  2. Snijd de geblancheerde spinazie en brandnetels fijn en doe ze in een kom. Voeg ook de tuinkruiden en lente-uien toe.
  3. Meng de eieren en 3 kopjes melk door het groene mengsel.
  4. Klop er vervolgens de bloem en het bakpoeder door.
  5. Mix het beslag. Is het te dik, voeg dan nog een beetje melk toe. Is het te dun, voeg dan nog een beetje bloem toe.
  6. Giet een halve pollepel deeg in een warme beboterde pan en bak zo kleine, dikke pannenkoekjes. Wacht tot het deeg gestold is en ga dan voorzichtig onder de pannenkoek met een bakspatel en draai de pannenkoek om. Laat ook de andere kant een halve minuut tot een minuut bakken. Leg de pannenkoek vervolgens op een bord.
  7. Bak zo al het deeg op. Doe na drie tot vier pannenkoeken telkens een beetje boter in de pan, zodat de pannenkoeken niet aanbakken.
  8. Serveer met zure room, cottage cheese of een klontje boerenboter en een slaatje. Smakelijk!

 

Kookanje

Recept en foto door Kookanje (kookworkshops voor kinderen)