Groenlof stamppot
Een hartverwarmende stamppot met een vergeten groente die verrast door haar subtiele bitterheid.
Groenlof stamppot
Boodschappenlijstje
- 600 g. aardappelen, geschild en in stukken
- 1 krop groenlof, in smalle reepjes gesneden
- een scheutje melk
- peper en zout
- 1 tl mosterd
- 1 el azijn
- 2 eieren, hard gekookt of 1 kleine rookworst
- 1 uitje, fijn gesnipperd
- scheutje olie
- eventueel 1 potje gekookte linzen, kapucijners of kikkererwten
Bereiding
- Kook de aardappelen gaar in water met zout.
- Giet ruim de helft van het kookvocht af en stamp de aardappelen fijn.
- Schep er de rauwe, gesneden groenlof door met een scheutje melk, mosterd, azijn, peper en zout.
- Zet de pan weer op een laag pitje op het fornuis en roer een paar maal door om de stamppot goed warm te laten worden.
- Fruit ondertussen in een andere pan de ui in olie.
- Voeg er naar wens linzen, kapucijners of kikkererwten en stukjes ei of stukjes rookworst aan toe.
- Serveer dit mengsel over de stamppot of meng alles door de stamppot.