Deze groenteschotel met gember-kokossaus combineert zachte venkel en wortelen met sappige courgette en een warme, kruidige saus. Perfect als lichte lunch of als bijgerecht bij een diner.
Boodschappenlijstje
250 g venkel
250 g wortelen
50 g ghee (botervet, boterolie)
250 g courgette
2 kopjes water
3 stengels citroengras
1 el geraspte gemberwortel
½ tl galanga
½ tl kurkumma
1 tl bouillon
150 g kokoscrème
peper & zout
1 bosje verse pepermunt
Bereiding
Doe de venkel met de worteltjes in een wok of pan met deksel.
Stoof de groente op een klein vuur (af en toe omroerend) in vet of olie, totdat ze bijtgaar is.
Met een beetje water gaat het sneller.
Voeg de courgette pas toe na ongeveer de helft van de kooktijd, dus ongeveer 5 minuten.
Verhit ondertussen wat water voor de saus met de specerijen en laat het een paar minuten pruttelen, zodat de smaak op het water overgaat.
De stukjes citroengras kunt u er nu uit halen, omdat ze niet meegegeten worden.
Voeg de rest van de ingrediënten toe. Haal de pan van het vuur en breng het gerecht op smaak.
Hevel de groente over op een serveerschaal en giet er de saus overheen.