Hartige galette met rode biet en wortel
Winterse groentetaart met geroosterde rode biet, wortel, frisse feta en tijm. Om je duimen en vingers van af te likken. Nog een groene salade erbij, en ... komen eten!
Hartige galette met rode biet en wortel

Boodschappenlijstje
- 1 ui in halve ringen
- 2 teentjes knoflook geperst
- 5 takjes tijm
- 1 rol bladerdeeg
- 3 el mascarpone of ricotta
- 2 bieten geschild en in plakjes
- 1 grote wortel geschrapt en in plakjes
- 0,5 courgette in plakjes
- 2 el honing
- 40 gram feta verkruimeld
- 1 ei
- olijfolie
- zout en peper

Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verwarm een koekenpan met olie en fruit de ui met knoflook. Roer ook de blaadjes van 2 takjes tijm erdoor.
- Leg het bladerdeeg op het bakpapier en snijd er een zo groot mogelijke cirkel van. Laat de buitenste 2,5 cm van het bladerdeeg vrij, besmeer de rest met de mascarpone. Verdeel het uitmengsel erover.
- Verdeel de plakjes biet, wortel en courgette over het mascarponemengsel en verdeel hierover de honing. Breng op smaak met zout en peper.
- Vouw de buitenste rand van het bladerdeeg naar binnen, over de plakjes groenten. Besprenkel de groenten met een eetlepel olijfolie en bestrooi met de overige tijm. Roer het ei los en bestrijk hier het bladerdeeg mee.
- Bak de galette 35 tot 40 minuten gaar in de oven. Tot het bladerdeeg knapperig en goudbruin is en de groenten gaar.
- Verkruimel voor het serveren de feta over de galette.
Smakelijk!
Recept door: https://brendakookt.nl/recepten/hartige-galette-met-biet-en-wortel/