Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui en hak de knoflook en verse kruiden fijn. Snij de warmoes (zowel de steel als het blad) grof.
Bak nu de warmoes, ui, knoflook en kruiden ongeveer 15 minuten in wat olijfolie. Haal de pan van het vuur en voeg de feta, geraspte kaas, pijnboompitten, citroenrasp en zout en peper toe aan het groenten mengsel. Proef of je de smaak goed vindt.
Vet een quiche bakvorm in en beleg deze met je deeg vel. Verdeel het groenten mengsel over het deeg en beleg deze vervolgens met wat lepels ricotta. Garneer met de amandelen.
Bak de quiche ongeveer 30 minuten op 180 graden goudbruin en je heerlijke taart is klaar!
Een smaakvolle hartige taart geïnspireerd op Ottolenghi, gevuld met kleurrijke warmoes (snijbiet), romige kazen en kruiden in een knapperige korst. Perfect voor een luxe vegetarische maaltijd.