Herfstige snelle lunch: geroosterde aardperen met rode ui, geitenkaas en hazelnoten
Een Ottolenghi-geïnspireerd recept met geroosterde aardperen. Deze grillige knolgewassen passen perfect in een salade, samen met rode uien die een honingachtige zoetheid krijgen. Afgewerkt met zachte geitenkaas en hazelnoten. Een lunchboxgerecht om trots op te zijn. Het is ook een geweldig bijgerecht voor het avondeten.
Herfstige snelle lunch: geroosterde aardperen met rode ui, geitenkaas en hazelnoten
Boodschappenlijstje
- 100 g aardperen
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 1 rode ui
- Takje tijm
- 25 g geitenkaas
- 1 eetlepel hazelnoten, geroosterd
- Handvol rucola
- Zeezout, versgemalen zwarte peper naar smaak
- Sap van een citroen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220°C. Was de aardperen goed onder koud stromend water. Snijd de aardperen in de lengte in drieën. Pel de ui en snijd deze in drie grote ringen.
- Leg de aardperen op een bakplaat, besprenkel ze met de olie en voeg de takjes tijm toe. Rooster de aardperen in de oven tot ze goudbruin zijn (ongeveer 20 minuten). Voeg de ui-ringen de laatste 10 minuten van de baktijd toe.
- Breng de groenten op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper tijdens het roosteren.
- Hak de hazelnoten grof. Maak de salade door de geitenkaas over de geroosterde groenten te verkruimelen.
- Werk de salade af met de hazelnoten, rucola en een scheutje citroensap.
- Serveer direct, of bewaar het in de lunchbox.
Smakelijk!
door Laoise Casey