Hongaarse zuurkool

ingrediënten
  • 2 kleine uien fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 el plantaardige olie
  • 200 g kruiden tofu in blokjes
  • 2 el paprikapoeder (mild)
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 4 middelgrote aardappelen geschild en in blokjes
  • 500 g kruiden zuurkool
  • 5 dl kruidenbouillon
  • 2 tl karwijzaad
  • 3 dl soya cuisine of room
  • peper en zout naar smaak
Bereiding
  1. Bak ui en knoflook in de olie glazig.
  2. Bak paprikapoeder, stukjes tofu, paprika en blokjes aardappel 2 minuten mee.
  3. Haal de zuurkool uit elkaar met een vork en voeg die toe, samen met bouillon, karwij zaadjes, peper en zout.
  4. Laat 15 minuten zachtjes laten stoven.
  5. Meng er op het laatst de room door.