Kalfsrollade met kervel

ingrediënten
  • 800 g kalfsgebraad
  • 750 g (kalfs)gehakt
  • 3 el peterselie (fijngehakt)
  • 2 sjalotten
  • 100 g kervel
  • 1 blaadje laurier
  • peper & zout
  • 10 lente-uitjes
  • 30 g (tarwe)bloem
  • 30 g (bak)boter
Bereiding
  1. Vraag de slager om het vlees zo te snijden dat het dun en lang is (bv 20 op 30 cm).
  2. Klop het vlees goed plat zodat het tijdens het bakken niet samentrekt.
  3. Vouw het vlees open op een met bloem bestrooide werkplank en kruid met peper en zout.
  4. Meng het gehakt met de fijngehakte sjalotten, peterselie en kervel, de peper en het zout.
  5. Strijk de vulling op het vlees, rol het dicht en bind het op met keukengaren.
  6. Leg het vlees op een groot vel bakpapier en schik de in stukjes gesneden lente-ui en de laurier er omheen.  Bedek met enkele nootjes boter en plooi het pakket bakpapier goed dicht.
  7. Laat de oven voorverwarmen op 225°C.
  8. Verlaag de temperatuur vervolgens tot 175-200°C en bak  hierin het vlees gedurende een uur.

 

door Jerryke