Keisappige kip met citroen en knolselder
Deze keisappige kip met citroen en knolselderij is heerlijk simpel en zit boordevol smaak. De kip wordt geroosterd op een bedje van wintergroenten, terwijl de citroen vanbinnen voor extra sappigheid zorgt. Even de oven in en klaar—bijna geen werk, maximaal genieten!

Boodschappenlijstje
- 1 kip, ongeveer 1,8 kg
- 4 tl grof zout
- 3 citroenen, schoon geboend en gehalveerd
- 4 stengels selderij, in blokjes gesneden
- 2 el (30 ml) olijfolie
- 4 wortelen, in plakjes van 1 cm gesneden
- 1 grote knolselderij, in blokjes van 1,5 cm gesneden
- 1 el gehakte platte peterselie
- 1 kleine lente-ui, fijngehakt
- Geraspte Parmigiano-Reggiano, naar smaak
- Zout en peper

Bereiding
- Voorbereiden – Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf de kip in met het grove zout, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant.
- Vullen – Stop de gehalveerde citroenen in de buikholte van de kip.
- Groenten voorbereiden – Meng de selderij, wortelen en knolselderij in een ovenschaal met de olijfolie, zout en peper.
- Kip roosteren – Leg de kip op de groenten in de ovenschaal en rooster 1 uur en 15 minuten, of tot de kip goudbruin en gaar is.
- Afwerking – Bestrooi met peterselie, lente-ui en geraspte Parmigiano-Reggiano.
- Serveren – Laat de kip even rusten en serveer met de geroosterde groenten. Smakelijk!
door Ricardo Cuisine