Kippensoep met Chinese kool

ingrediënten
  • 1 ½ l kippenbouillon
  • 80 g rijst
  • 300 g kipfilet
  • 2 eetlepels olie
  • 2 uien
  • teentje knoflook
  • mespunt sambal
  • 500 g Chinese kool
  • 200 g champignons in plakjes
  • 1 eetlepel ketjap
  • zout & peper
Bereiding
  1. Schenk de kippenbouillon in een pan en voeg de rijst toe. Kook de rijst gaar in ongeveer 15 minuten.
  2. Snij de kipfilet in reepjes.
  3. Pel en snipper de uien.
  4. Pel de knoflook en pers het teentje uit.
  5. Verhit de olie in een pan en bak de reepjes kipfilet met de gesnipperde uien en knoflook goudbruin.
  6. Voeg wat sambal toe.
  7. Was en snij de Chinese kool in reepjes. Kuis de champignons en snijdt ze in schijfjes.
  8. Voeg de Chinese kool en de champignons toe aan de pan. Laat alles 5 minuten bakken en doe dit mengsel bij de bouillon en de rijst.
  9. Voeg wat ketjap toe en eventueel peper en zout.