DE WASSENDE MAAN ... MEER DAN BIO

Komkommers inmaken op 3 manieren

Ideaal bij pittige Aziatische gerechten of op een sneetje brood met hartig beleg.

Komkommers inmaken op 3 manieren

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 2 – 3  komkommers
  • 750 ml azijn
  • 250 ml water
  • 2 el suiker
  • 0,5 rode peper
  • Paar takjes dille
instructions

Bereiding

  1. Breng de azijn met het water en de suiker aan de kook.
  2. Was de komkommers en snij ze in dunne plakjes. Verdeel ze over 3 schone gesteriliseerde potten.
  3. Was de rode peper en snij deze in ringen en stop ze in één van de 3 potten.
  4. Stop de takjes dille in een andere pot. De derde pot laat je naturel.
  5. Verdeel de vloeistof over de 3 potten. Draai het deksel erop en zet ze op hun kop.
  6. Laat de ingemaakte komkommer iets afkoelen en zet het dan in de koelkast.
  7. Je kunt de ingemaakte komkommer wel een aantal weken bewaren in de koelkast, mits je schone potten hebt gebruikt.

 

door Uit Pauline's keuken