Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Komkommersoep met yoghurt

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 2 komkommers
  • 350 gr yoghurt
  • 3 el citroensap
  • 1 sjalotje, grof gehakt
  • 1 teentje knoflook, grof gehakt
  • ½ rode ui, fijngesnipperd
  • 2 el verse dragonblaadjes
  • 3 takjes platte peterselie
  • 4 takjes verse dille
  • 50 ml lekkere olijfolie, zout en peper
instructions

Bereiding

  1. Halveer de komkommers en schraap met een lepeltje de zaden eruit. Bewaar een kwart van één van de komkommers in de koelkast. De rest van de komkommers snijd je in stukjes.
  2. Doe de stukjes komkommer met de yoghurt, citroensap, sjalot, knoflook, takjes peterselie, 2 takjes dille, dragon en 50 ml olijfolie in een blender en pureer tot een glad geheel. Is het te dik, voeg dan wat koud water toe. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  3. Doe de soep over in een goed afgesloten pot en laat minstens 8 uur of een hele nacht koelen in de koelkast. 
  4. Snijd de achtergehouden komkommer in heel kleine blokjes en hak de rest van de dille fijn. Proef de soep en breng eventueel terug op smaak met zout en peper. Serveer de soep in kommen of borden met de blokjes komkommer, de gesnipperde rode ui en garneer met de dille. Druppel er ook nog wat olijfolie over.

Een koele, romige komkommersoep met yoghurt, friszuur door citroen, kruidig door dragon en dille. heerlijk als zomers voorgerecht of lichte lunch op een warme dag. Makkelijk te maken en nóg lekkerder na een nachtje trekken in de koelkast.

 
door Kitchenista