Koolrabi-crèmesoep
Maak kennis met deze romige koolrabisoep, een heerlijk zacht gerecht met een subtiele kruidensmaak. De combinatie van frisse koolrabi, een vleugje knoflook en een topping van krokante kaascroutons maakt dit de perfecte comfortsoep. Ideaal als voorgerecht of lichte maaltijd!

Ingrediënten
- 1 koolrabi
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 klein teentje knoflook
- ½ tl majoraan
- ½ liter melk
- 1 kruidenbouillontablet
- zout & peper
- 2 el kaas croutons
- 1 takje verse basilicum

Bereiding
- Schil de koolrabi en snijd hem in blokjes.
- Verhit de olijfolie en schep de koolrabi erdoor.
- Pers het teentje knoflook erboven uit, voeg de majoraan toe en bak de koolrabi op een heel zacht vuur gedurende 3 minuten.
- Voeg de melk en het bouillontablet toe en kook de koolrabi in ongeveer 10 minuten zachtjes gaar.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine en breng haar op smaak met zout en peper.
- Schep de soep in borden, strooi er de kaas croutons in en knip de basilicum erboven fijn.