
Ingrediënten
- 1 koolrabi
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 klein teentje knoflook
- ½ tl majoraan
- ½ liter melk
- 1 kruidenbouillontablet
- zout & peper
- 2 el kaas croutons
- 1 takje verse basilicum

Bereiding
- Schil de koolrabi en snijd hem in blokjes.
- Verhit de olijfolie en schep de koolrabi erdoor.
- Pers het teentje knoflook erboven uit, voeg de majoraan toe en bak de koolrabi op een heel zacht vuur gedurende 3 minuten.
- Voeg de melk en het bouillontablet toe en kook de koolrabi in ongeveer 10 minuten zachtjes gaar.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine en breng haar op smaak met zout en peper.
- Schep de soep in borden, strooi er de kaas croutons in en knip de basilicum erboven fijn.