Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Koolrabi frietjes met romige zalm

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 4 zalmfilets van elk 100g – 125 g
  • 2 koolrabi’s met blad
  • 4 lente-uitjes
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 6 eetl. extra vergine olijfolie
  • 4 eetl. droge witte wijn
  • 2 eetl. boter
  • 250ml slagroom
  • 125ml volle melk
  • 1 bosje bieslook
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
instructions

Bereiding

  1. Was de koolrabi en verwijder het groene blad. Bewaar het blad voor later. Schil de koolrabi’s en snijd ze in lange frieten van 5 mm dikte.
  2. Verhit in een hapjespan 3 eetlepels olijfolie en bak daarin de koolrabi frieten. Breng op smaak met zout en peper. Als de koolrabi licht begint te bruinen, voeg je de slagroom, melk en witte wijn toe. Laat 8 minuten zacht sudderen en haal van het vuur.
  3. Dep ondertussen de zalmfilets met keukenpapier droog. Bestrooi ze licht met zout en peper. Verhit in een koekenpan 3 eetlepels olijfolie en fruit de lente-uitjes en de knoflook een paar minuten. Doe vervolgens de zalm erbij, laat het dichtschroeien op hoog vuur en laat het dan op een laag vuur verder garen.
  4. Scheid de koolrabi frietjes van de room, zet de frietjes apart en giet de room door een fijne zeef in een hoge pan.
  5. Verhit in een koekenpan de boter, roerbak het koolrabi blad kort in de hete boter. Breng op smaak met een mespuntje zout.
  6. Verdeel de koolrabi bladeren over 4 warme borden. Schep in het midden van elk bord een portie koolrabi frietjes en leg de zalmfilet erop. Schuim de roomsaus op met een staafmixer. Verdeel het schuim over de zalmfilets en leg er een paar takjes bieslook op. Serveer direct.

Koolrabi in frietvorm? Ja hoor, en het werkt verrassend goed! 🌱 In dit recept krijgt de zachte, nootachtige groente een romige rol naast zalmfilet en een luchtige saus.

 

door Love my Salad