Krokante filodeegrolletjes met feta en honing
Deze krokante filodeegrolletjes met feta en honing zijn een heerlijk aperitiefhapje dat snel op tafel staat. Het zoutige van de feta en het zoete van de honing vormen een perfecte combinatie, verpakt in een goudbruin, knapperig jasje. Geïnspireerd op de Griekse keuken, perfect als aperitief of bij een mezze!
Krokante filodeegrolletjes met feta en honing
Boodschappenlijstje
- 200 g feta
- 1 el honing
- 1 snufje tijm
- 8 vellen filodeeg
- 50 g boter, gesmolten
- Optioneel: sesamzaadjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Prak de feta fijn met een vork. Meng er de honing en een vleugje tijm doorheen.
- Snijd de vellen filodeeg in de breedte doormidden.
- Leg op elk stuk deeg een beetje van het fetamengsel aan de rand. Rol het filodeeg stevig op en vouw de zijkanten in, zodat er een stick ontstaat.
- Bestrijk de sticks met gesmolten boter en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bestrooi eventueel met sesamzaadjes voor extra smaak en crunch.
- Bak de sticks in ongeveer 15 minuten goudbruin en krokant in de oven.