Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Lasagne met rucola en prei

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 250 g lasagnevellen
  • prei
  • rucola
  • knoflook
  • 1/2 l melk
  • 125 g slagroom
  • 40 g bloem
  • 150 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 300 g mozzarella
  • nootmuskaat
instructions

Bereiding

  1. Maak de prei schoon en snijd in dunne ringetjes.
  2. Spoel de rucola en hak fijn. Hak de knoflook eveneens fijn.
  3. Meng de melk, room en de bloem met de gardes van de handmixer.
  4. Roer er de Parmezaanse kaas, zout en nootmuskaat door.
  5. Snijd de mozarella in plakken.
  6. Giet een bodempje saus in een ovenvaste schaal.
  7. Vul afwisselend met een laag groenten en een pasta vel.
  8. Bestrooi de groentelaagjes met zout en overgiet met saus.
  9. Leg de plakjes mozzarella op het bovenste pasta vel.
  10. Verwarm de oven op 200° C.
  11. Bak de lasagne ongeveer 45 min tot ze bubbelt aan de randen en de bovenzijde mooi bruin is.

Deze romige lasagne met prei en rucola is een frisse draai aan een klassieker. De prei geeft een zachte, lichtzoete smaak, terwijl de rucola zorgt voor een pittig, groen accent.


Vulling:


Saus: