Homemade limoncello
Duik in de Italiaanse traditie met dit recept voor huisgemaakte limoncello. Met slechts een paar ingrediënten en een beetje geduld tover je een heerlijk frisse likeur tevoorschijn.
Homemade limoncello
Boodschappenlijstje
- Voor ongeveer 1,5 liter:
- 15 citroenen, bij voorkeur die van Paco ;)
- 1 liter vodka
- 300gr suiker
Bereiding
- Stap 1
Was en droog de citroenen. Gebruik een dunschiller om de schil van de citroenen te verwijderen, maar vermijd het witte gedeelte. Plaats de schillen in een glazen pot van 2 liter of een andere grote luchtdichte container. Bewaar de citroenen voor een ander gebruik. - Stap 2
Voeg de wodka toe aan de pot, sluit deze goed af en laat het op kamertemperatuur staan (uit de buurt van direct zonlicht) gedurende minstens 4 dagen tot maximaal 1 maand. (De meeste smaak wordt in de eerste week uit de schillen gehaald.) - Stap 3
Giet de wodka door een zeef in een grote kom en gooi de citroenschillen weg. Gebruik een kleine trechter of een glazen maatbeker om de geïnfuseerde wodka terug in de pot te gieten. Sluit de pot en zet in de koelkast. - Stap 4
Maak ondertussen de suikersiroop: meng de suiker met 1 kopje water in een middelgrote pan. Breng het aan de kook terwijl je af en toe roert. Haal de pan van het vuur en roer totdat de suiker volledig is opgelost. Laat het volledig afkoelen. - Stap 5
Roer de afgekoelde suikersiroop door de wodka en zet het mengsel in de koelkast totdat het goed koud is, minimaal 3 uur voor het serveren. Voor een extra koude drank kun je de limoncello enkele uren in de vriezer plaatsen voordat je hem serveert. Zet hem daarna weer terug in de koelkast. Serveer in borrelglaasjes of kleine likeurglazen. Limoncello blijft tot 1 jaar goed in de koelkast. (Het kan uiteindelijk bevriezen als het langdurig in de vriezer wordt bewaard.)