Linguine met zeetong en asperge

ingrediënten
  • 500 gr linguine
  • 400 gr groene asperges
  • 2 eetlepels olie
  • 120 gr boter
  • 6 sprietjes bieslook
  • 500 gr zeetong filet
  • peper en zout
  • 4 eetlepels droge witte wijn
  • enkele saffraandraadjes
  • 12 eetlepels ingekookte vis fond
  • 12 eetlepels room
  • kervel
Bereiding
  1. Kook de pasta in overvloedig water beetgaar.
  2. Was de asperges,schil ze, breek er de harde onderkant af en snijd ze in stukjes.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak er de asperges in.
  4. Verhit de helft van de boter en meng er de fijngesneden bieslook door.
  5. Doe er de in dunne reepjes gesneden zeetong bij en laat even mee stoven.
  6. Kruid met peper en zout.
  7. Voeg de witte wijn toe en laat alles 4 minuten sudderen.
  8. Los de saffraandraadjes in de ingekookte vis fond op, giet die, samen met de asperges over de zeetong en laat 2 minuten sudderen.
  9. Haal dan de vis uit de pan en roer er de room en de rest van de boter door, breng op smaak met peper en zout.
  10. Serveer de stukjes vis op een bedje van linguine, lepel er de saus over, garneer met kervel en dien op.