Linzen en aubergine curry met rijst en lookyoghurt

ingrediënten
  • 1 tomaat
  • 1 wortel
  • 1 aubergine
  • 150 gram oranje linzen
  • 1 eetlepel curry poeder
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 theelepeltje komijn
  • 2 tenen look
  • 1 ui
  • 1/2 citroen
  • groentebouillon
  • verse koriander
  • yoghurt 3 eetlepels
  • rijst (100 gr droge rijst per persoon)
Bereiding
  1. Snijd de ui, wortel en aubergine in blokjes en fruit ze aan in een scheut olijfolie.
  2. Snipper een teentje (ééntje van de twee) fijn en voeg ze toe bij de rest.
  3. Doe nu de kruiden er bij en laat ze even meebakken. Zo komen alle smaken vrij.
  4. Doe de linzen er bij en overgiet met de groentebouillon tot alles net onder staat. Doe er zo nu en dan wat bouillon bij om verdroging of aanbakken tegen te gaan. Zet op een zacht vuur. En laat 10 tot 15 minuten staan afhankelijk van welke linzen je gebruikt. Bekijk de gebruiksaanwijzing op het pakje of proef geregeld.
  5. Snijd een tomaat in fijne blokjes. Doe ze op het einde bij de linzen en haal vervolgens de pot van het vuur.
  6. Kook de rijst gaar zoals vermeld op het pakje
  7. Pers een teentje look uit bij de yoghurt en doe er het sap van een halve citroen bij. Kruid met peper en zout.
  8. Serveer de linzen curry met rijst, yoghurt en verse koriander. Werk het bord eventueel af met wat krokante uitjes of fijngehakte noten.

 

door The messy chef