Luikse salade met spek, groene boontjes en ei

ingrediënten
  • 400 g spek (versneden in blokjes)
  • 300 g groene boontjes
  • 2 sjalotten
  • 1 romeinse sla
  • 4 eieren (hardgekookt en in partjes)
  • 500 g krielaardappelen in de schil
  • boter
  • 2 el graanmosterd
  • 2 el honing
  • 3 el appelazijn
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
Bereiding
  1. Breng 1 pot met gezouten water aan de kook. Kook eerst de krieltjes tot ze bijna gaar zijn en doe er op het einde van de kooktijd ook de boontjes bij, nog zo'n 3 tal minuten, ze mogen nog wat beet hebben.
  2. Snipper de sjalotten fijn.
  3. Smelt een klontje boter in de pan en stoof de sjalotten samen met de spekblokjes aan.
  4. Voeg de mosterd, honing, appelazijn en olijfolie in een kom en meng alles tot een gebonden saus. Kruid eventueel met peper en zout.
  5. Was en snijd de romeinse sla. Meng de krieltjes met de romeinse sla, de boontjes en het spek. Voeg de partjes hardgekookte eieren toe en kruid nog met wat peper. Werk af met de vinaigrette.

 

door Lekker van bij ons