Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Maaltijdsalade met andijvie, kip en olijven

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 500g kipfilet
  • peper
  • zout
  • boter
  • 500g andijvie
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 1 appel
  • citroensap
  • 8 gevulde groene olijven
  • 2 eetlepels olie
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • paprikapoeder
  • 2 eetlepels bieslook
instructions

Bereiding

  1. Snij de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met peper en zout. Verhit wat boter in een pan en bak hierin de kippenblokjes in ongeveer 10 minuten mooi bruin en gaar.
  2. Schep dan de kip uit de pan en laat deze afkoelen.
  3. Maak de andijvie schoon, snij deze in hele fijne reepjes en laat ze uitlekken. Doe dan de andijvie in een slakom.
  4. Maak de paprika schoon, snij deze in hele kleine reepjes en doe ze bij de andijvie in de schaal.
  5. Ontvel de tomaten, snij deze in partjes en doe ook deze in de schaal.
  6. Schil de appel, boor het klokhuis eruit en snij de appel in blokjes. Besprenkel de appelblokjes met citroensap en doe ze ook in de schaal.
  7. Doe de kip blokjes, bieslook en de olijven ook in de schaal en schep alles goed door elkaar.
  8. Meng de olie, tomatenketchup en paprikapoeder door elkaar en schep deze dressing door de salade. Lekker met stokbrood en kruidenboter.

Fris, krokant en vol smaak: deze maaltijdsalade combineert de zachte bitterheid van andijvie met zoete appel, paprika en tomaat, en krijgt een hartige twist van kip en olijven. Perfect voor een lichte lunch of een zomerse avondmaaltijd, geserveerd met knapperig brood.

 

Door Tournedos.nl