Mediterraanse groentetaart

ingrediënten
  • 2 aubergines
  • 2 tomaten
  • eventueel kleine gele tomaatjes
  • 2 puntpaprika's
  • 2 bolletjes buffelmozzarella
  • 1 blokje fetakaas
  • verse kruiden: tijm, rozemarijn, basilicum, oregano
  • zonnebloempitten
  • 200 gram speltbloem
  • 50 gram voltarwebloem
  • olijfolie
  • scheut lauw water
  • zout en peper
  • 3 eitjes
  • scheutje (amandel)melk

 

groentetaart

Bereiding
  1. Maak eerst de taartbodem. Doe de bloem en een theelepel zout in een kom. Giet een flinke scheut olijfolie en een klein scheutje lauw water erbij. Meng met je handen. Voeg water toe indien nodig, maar hou het zo beperkt mogelijk. Kneed een mooie bol van het geheel en laat 1 uur rusten op een koele plek.
  2. Bereid intussen de vulling voor. Snij de aubergine in schijfjes, bestrooi ze met zout en zet ze 30 min aan de kant. Snij ondertussen ook de tomaten, puntpaprika's en mozzarella in schijfjes. Hak de verse kruiden fijn. Spoel het zout van de aubergines af. Verwarm een pan met een flinke scheut olijfolie en bak hierin de aubergines half gaar. Klop de eitjes met de verbrokkelde fetakaas en een scheutje melk. Kruid met een beetje peper. 
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Werk de taart af. Rol de bodem uit met een deegrol en leg in een taartvorm. Prik er wat gaatjes in met een vork. Schik de aubergines, tomaat, paprika en mozzarella op het deeg. Hou kleine restjes mozzarella over voor straks. Kruid met peper en zout. Giet het eimengsel erover en werk af met enkele restjes mozzarella, kerstomaatjes en zonnebloempitjes. Bestrooi rijkelijk met de verse kruiden en peper.
  5. Zet in de oven voor ongeveer 30-45 minuten.

 

Welkom aan de Middellandse Zee! Smakelijk!

 

door Sophie So Food