DE WASSENDE MAAN ... MEER DAN BIO

Mocktail Rabarber en Venkel

Deze Rabarber & venkel mocktail combineert de frisse zuren van rabarber met het zachte, anijsachtige aroma van venkel. Een verfijnde, kruidige en verfrissende combinatie

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 2 stengels rabarber (200 gr)
  • 900 ml water
  • 100 gr ongeraffineerde rietsuiker
  • 3 citroenen
  • 1 venkel (250 gr)
  • snuifje zout
  • snuifje peper
  • 1 el honing
instructions

Bereiding

  1. Snijd rabarber in schijfjes van 1 cm. Verhit 500 ml water op het vuur en voeg hier
    rabarber, rietsuiker en honing aan toe. Kruid af met een snuifje peper en zout.
    Laat dit 10 minuutjes pruttelen tot moes.
  2. Pers 3 citroenen.
  3. Snijd de venkel in grove stukken, gebruik hiervoor enkel het witte gedeelte. Mix
    of blend deze fijn met 400 ml water.
  4. Zeef de rabarbermoes en venkelsap door een fijne zeef en voeg ze samen.
  5. Voeg het citroensap hieraan toe en meng goed.
  6. Vul een feestelijk glas met ijsblokjes. Serveer de mocktail in het glas en werk af
    met een rabarberkrul en een groen takje van de venkel.

    Smakelijk!
  7. Dit recept werd ontwikkeld door www.themocktailclub.com