Oosterse kippensoep met Chinese kool
Deze kippensoep met Chinese kool is een voedzame maaltijd, perfect voor een koude dag. Simpel, snel en vol comfort!
Oosterse kippensoep met Chinese kool
Boodschappenlijstje
- 1 ½ l kippenbouillon
- 80 g rijst
- 300 g kipfilet
- 2 eetlepels olie
- 2 uien
- teentje knoflook
- mespunt sambal
- 500 g Chinese kool
- 200 g champignons in plakjes
- 1 eetlepel ketjap
- zout & peper
Bereiding
- Schenk de kippenbouillon in een pan en voeg de rijst toe. Kook de rijst gaar in ongeveer 15 minuten.
- Snij de kipfilet in reepjes.
- Pel en snipper de uien.
- Pel de knoflook en pers het teentje uit.
- Verhit de olie in een pan en bak de reepjes kipfilet met de gesnipperde uien en knoflook goudbruin.
- Voeg wat sambal toe.
- Was en snij de Chinese kool in reepjes. Kuis de champignons en snijdt ze in schijfjes.
- Voeg de Chinese kool en de champignons toe aan de pan. Laat alles 5 minuten bakken en doe dit mengsel bij de bouillon en de rijst.
- Voeg wat ketjap toe en eventueel peper en zout.