DE WASSENDE MAAN ... MEER DAN BIO

Oosterse kippensoep met Chinese kool

Deze kippensoep met Chinese kool is een voedzame maaltijd, perfect voor een koude dag. Simpel, snel en vol comfort!

Oosterse kippensoep met Chinese kool

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 1 ½ l kippenbouillon
  • 80 g rijst
  • 300 g kipfilet
  • 2 eetlepels olie
  • 2 uien
  • teentje knoflook
  • mespunt sambal
  • 500 g Chinese kool
  • 200 g champignons in plakjes
  • 1 eetlepel ketjap
  • zout & peper
instructions

Bereiding

  1. Schenk de kippenbouillon in een pan en voeg de rijst toe. Kook de rijst gaar in ongeveer 15 minuten.
  2. Snij de kipfilet in reepjes.
  3. Pel en snipper de uien.
  4. Pel de knoflook en pers het teentje uit.
  5. Verhit de olie in een pan en bak de reepjes kipfilet met de gesnipperde uien en knoflook goudbruin.
  6. Voeg wat sambal toe.
  7. Was en snij de Chinese kool in reepjes. Kuis de champignons en snijdt ze in schijfjes.
  8. Voeg de Chinese kool en de champignons toe aan de pan. Laat alles 5 minuten bakken en doe dit mengsel bij de bouillon en de rijst.
  9. Voeg wat ketjap toe en eventueel peper en zout.