Een trio van raapjes, paddestoelen en aardappelen, overgoten met een kruidige kaassaus en gegaard in de oven.
Ovenschotel met raapjes en kruidenkaas
Boodschappenlijstje
4 rapen
400 g aardappelen
250 g paddenstoelen
1 citroen
25 g boter
25 g bloem
200 ml groentebouillon
200 ml halfvolle melk
100 g Boursin of stevig kruidenkaasje
100 g gemalen kaas
2 tomaten
Bereiding
Kook 4 geschilde rapen en 400 g aardappelen afzonderlijk beetgaar.
Snij 250 g paddenstoelen in plakken, besprenkel ze met citroensap en stoof ze gaar.
Snij de aardappelen en raapjes in plakken en schik ze samen met de paddenstoelen in een vuurvaste schotel.
Laat de boter smelten in een pot, roer er de bloem door tot je een droge roux bekomt, doe er de groentebouillon en melk afwisselend bij, wacht elke keer tot het vocht goed is opgenomen voor er de volgende lepel bij te doen. Roer er 100 g boursin (kruiden) door. Kruid met peper, zout, muskaatnoot en giet over de groenten.
Zet 15 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
Bestrooi met 100 g gemalen kaas en verdeel 2 in blokjes gesneden tomaten over de bereiding. Laat de kaas in de oven smelten.