DE WASSENDE MAAN ... MEER DAN BIO

Ovenschotel met savooi en gehakt

Een heerlijke variant op de Franse klassieker 'Hachis Parmentier'.

Ovenschotel met savooi en gehakt

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 1/2 savooi
  • 600 g gemengd gehakt (varken/rund) 
  • aardappelen voor 4 personen
  • 1 fles tomatensaus, ongeveer 700 ml
  • melk
  • boter
  • 1 ei
  • 150 g gemalen kaas 
  • peper en muskaatnoot
instructions

Bereiding

  1. Snij de savooi in reepjes en stoof gaar. Kruid met peper, zout en muskaatnoot
  2. Kook de aardappelen en maak er met het ei, de melk en boter puree van. Kruid met peper, zout en muskaatnoot.
  3. Bak het gehakt.
  4. Verwarm de oven voor op 185°C.
  5. Vet een ovenschaal in.
  6. Leg eerst de gare savooi in de ovenschaal
  7. Leg daarop het gebakken gehakt
  8. Overgiet met tomatensaus
  9. Leg daarop de puree
  10. Bestrooi met gemalen kaas
  11. Zet 15 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C