Ovenschotel met savooi en gehakt
Een heerlijke variant op de Franse klassieker 'Hachis Parmentier'.
Ovenschotel met savooi en gehakt

Boodschappenlijstje
- 1/2 savooi
- 600 g gemengd gehakt (varken/rund)
- aardappelen voor 4 personen
- 1 fles tomatensaus, ongeveer 700 ml
- melk
- boter
- 1 ei
- 150 g gemalen kaas
- peper en muskaatnoot

Bereiding
- Snij de savooi in reepjes en stoof gaar. Kruid met peper, zout en muskaatnoot
- Kook de aardappelen en maak er met het ei, de melk en boter puree van. Kruid met peper, zout en muskaatnoot.
- Bak het gehakt.
- Verwarm de oven voor op 185°C.
- Vet een ovenschaal in.
- Leg eerst de gare savooi in de ovenschaal
- Leg daarop het gebakken gehakt
- Overgiet met tomatensaus
- Leg daarop de puree
- Bestrooi met gemalen kaas
- Zet 15 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C