Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Pasta met pesto van rucola en pijnboompitten

Een bord vol contrasten: frisgroene rucola die zich laat temmen tot pesto, romige rookkaas die zachtjes wegsmelt, en dan die krokante ham die alles samenbrengt.

Pasta met pesto van rucola en pijnboompitten

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 300 g penne
  • 100 g rookkaas
  • een bosje rucola
  • 30 g pijnboompitten
  • 30 g geraspte Parmezaanse kaas
  • ½ citroen, uitgeperst
  • 200 rauwe ham in plakken
  • olijfolie
  • zout
instructions

Bereiding

  1. Kook de pasta in een pan met ruim gezouten water, volgens de instructies op de verpakking
  2. Maak ondertussen de pesto van de rucola, geroosterde pijnboompitten, Parmezaanse kaas, olie, citroensap, peper en zout, dit alles fijnmaken in keukenmachine of vijzel.
  3. verwarm de oven voor op 180°, leg de rauwe ham verspreid op een bakplaat en plaats in de oven tot ze mooi krokant zijn.  Laat afkoelen en breek in stukjes.
  4. Snij de rookkaas in kleine stukjes.
  5. Giet de pasta af in een zeef en doe direct terug in de pan en roer de pesto, de rookkaas en de krokante ham met de pijnboompitten erdoor.
  6. Verdeel over de borden en dien direct op.
  7. Lekker met gemengde sla.