Een bord vol contrasten: frisgroene rucola die zich laat temmen tot pesto, romige rookkaas die zachtjes wegsmelt, en dan die krokante ham die alles samenbrengt.
Pasta met pesto van rucola en pijnboompitten
Boodschappenlijstje
300 g penne
100 g rookkaas
een bosje rucola
30 g pijnboompitten
30 g geraspte Parmezaanse kaas
½ citroen, uitgeperst
200 rauwe ham in plakken
olijfolie
zout
Bereiding
Kook de pasta in een pan met ruim gezouten water, volgens de instructies op de verpakking
Maak ondertussen de pesto van de rucola, geroosterde pijnboompitten, Parmezaanse kaas, olie, citroensap, peper en zout, dit alles fijnmaken in keukenmachine of vijzel.
verwarm de oven voor op 180°, leg de rauwe ham verspreid op een bakplaat en plaats in de oven tot ze mooi krokant zijn. Laat afkoelen en breek in stukjes.
Snij de rookkaas in kleine stukjes.
Giet de pasta af in een zeef en doe direct terug in de pan en roer de pesto, de rookkaas en de krokante ham met de pijnboompitten erdoor.