Pasta met venkel, tomaat en scampi's

ingrediënten
  • 2 venkels
  • 500 gr assortiment tomaten (losse, kers,gele, zwarte...)
  • 1 grote teen look
  • 12 grote ongepelde scampi's
  • 200 gr spaghetti
  • handvol verse basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout
Bereiding
  1. Zet een pot met ruim water en een blokje bouillon op het vuur en breng aan de kook. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Hou bij het afgieten een kopje kookvocht opzij.
  2. Snij de venkel overlangs in twee en dan in fijne lamellen, snij de tomaten in de helft (als het kleintjes zijn) en in blokjes (als het grote zijn) en snipper de look heel fijn.
  3. Laat in een diepe pan wat zonnepit olie heel erg heet worden, kruidt de scampi's met peper en bak die kort, tot ze net niet meer glazig zijn. Haal de scampi's direct uit de pan.
  4. Veeg die even snel uit als er aanbaksel in zou zijn en zet terug op het vuur met een scheutje olijfolie. Voeg de venkel toe, kruidt met peper en zout en laat gedurende 10 minuten stoven op middelhoog vuur, roer af en toe om aanbakken te voorkomen.
  5. Voeg de look toe, roer om en laat nog 5 minuten stoven. Nu mogen de tomaten toegevoegd worden, voeg een beetje pasta kookwater toe en laat nog even pruttelen tot de tomaatjes wat zachter zijn en het kookvocht wat ingedikt. Lepel de gebakken scampi's onder de saus. Proef en voeg naar smaak peper of zout toe.
  6. Maak een bedje van de pasta en serveer met twee genereuze lepels saus, werk af met een handvol gescheurde verse basilicum.

 

door Hannah Dequeker