DE WASSENDE MAAN ... MEER DAN BIO
Heerlijke herfstschotel met orecchiette (Italiaans voor oortjes) en groenlof, ook soms suikerbrood genoemd.
Voor 6 pers
Kook de pasta al dente in een grote pan met kokend gezouten water. Giet af.
Verwarm ondertussen in een grote, diepe koekenpan 2 eetlepels olijfolie tot deze begint te glanzen. Verwijder de omhulsels van de worst en bak op matig hoog vuur, waarbij je die in stukjes breekt met een houten lepel, tot ze bruin zijn, ongeveer 7 minuten. Gebruik een schuimspaan om de worst op een bord te leggen.
Voeg de knoflook, de geplette rode peper en nog 2 eetlepels olijfolie toe aan de koekenpan en bak tot het geurig is, ongeveer 1 minuut. Voeg de andijvie of groenlof toe, met het water dat nog aan de bladeren kleeft, en breng op smaak met zout. Dek af en kook tot de andijvie of groenlof geslonken is, ongeveer 2 minuten. Haal de deksel eraf en kook verder tot de andijvie of groenlof zacht is en de vloeistof is verdampt, ongeveer 5 minuten langer.
Voeg de pasta toe aan de koekenpan, samen met de worst, bouillon en pecorino, en kook op matig vuur, al roerend, tot de vloeistof iets is ingedikt en romig is, ongeveer 3 minuten. Roer de munt erdoor en serveer direct, met extra kaas aan tafel.