Peruaanse rijstschotel met vis

ingrediënten
  • 200 g garnalen
  • 250 g kabeljauwfilet of een andere witte vis
  • sap van 1 limoen
  • 2 el olie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 grote vleestomaten, gepeld en grof gesneden
  • 1 maïskolf, schoongemaakt en in plakken gesneden
  • 100 g (diepvries-) doperwten
  • 250 g aardappelen, in blokjes
  • 200 g rijst
  • peper & zout
  • 1/8 l room
  • 2 el gehakte peterselie
Bereiding
  1. Doe de garnalen en de blokjes vis in een kom en druppel er het limoensap over. Laat het mengsel marineren.
  2. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook 3 minuten.
  3. Voeg de tomaten toe en fruit ze ongeveer 5 minuten mee. Schenk ½ liter water in de pan.
  4. Voeg de maïs, de doperwten, de aardappelen en de rijst toe en breng het geheel aan de kook.
  5. Verlaag de hittebron; leg het deksel op de pan en laat alles 15 minuten zachtjes koken.
  6. Voeg de gemarineerde garnalen en vis toe en strooi wat peper en zout in de pan.
  7. Laat het gerecht nog ongeveer 10 minuten zachtjes koken tot alles gaar is.
  8. Schep er de room en peterselie door.