Pittige pompoen curry
Breng de kleuren en smaken van India in je bord met deze pittige, aromatische curry.
Pittige pompoen curry
Boodschappenlijstje
- 1 kg pompoen ( in stukjes)
- 2 verse tomaten (fijn gehakt) of 1 blik tomaten
- 1 tl komijn
- 1 el curry
- 1 grote teen look
- 1 stukje gember (duimgroot, zeer fijn geraspt)
- 1 el chili
- peper en zout
- 2 middelgrote uien (fijngehakt)
- 1 stengel citroengras
- 400 ml kokosmelk
- verse munt en koriander
- 1 limoen
- paneer of witte vis
Bereiding
- Versnijd de groenten.
- Fruit de ajuin op een middelhoog vuur.
- Doe de gember en de look erbij en bak deze kort mee.
- Doe nadien de overige groenten en kruiden in dezelfde kookpot en doe hier een twee-tal glazen water bij.
- De verse kruiden bewaar je voor de garnering op het einde.
- Laat de groenten sudderen op een eerder laag vuur, voeg indien nodig nog wat water toe.
- Wanneer de pompoen gaar is voeg je de kokosmelk toe. (Dit doe je beter niet vroeger, anders verliest de kokosmelk zijn smaak.)
- Kruid het geheel af naar smaak met peper en zout.
- Garneer met partjes limoen en een koriander-munt mix (fijn versnipperd), serveer met een stukje gebakken witte vis of de gebakken paneer.