Pompoen, maïs en bonen stoofpot
Fruitige pompoen, romige bonen en malse maïskorrels maken van deze winterstoofpot een kleurrijk en smaakvol gerecht.
Pompoen, maïs en bonen stoofpot

Boodschappenlijstje
- 1 el olijfolie
- 1 ui (gehakt)
- 2 à 3 teentjes knoflook (geperst)
- 1 rode paprika
- 2 grote tomaten
- 1 el paprikapoeder
- 2 el peterselie (eventueel gedroogde)
- 2 tl oregano
- 1 el komijn
- snuifje zwarte peper
- zout & peper
- 1 kop gedroogde nierboon
- 4 koppen pompoen (in stukjes)
- 4 koppen water
- 1 kop mais (of twee maiskolven)

Bereiding
- Laat de nierbonen een nacht weken.
- Kook ze de volgende dag gaar.
- Voeg er geelwortel poeder aan toe. Indien je verse maïs verkiest, kook of stoom de maïskolven tot de korrels zacht zijn.
- Verhit de olie in een grote pot.
- Voeg de ajuin, de look en de paprika toe.
- Laat 5 minuutjes bakken, al roerend.
- Voeg vervolgens de tomaten, het paprikapoeder, de peterselie, oregano, komijn, peper en zout toe en laat even koken, blijf roeren.
- Dan mogen de pompoenstukjes en het water erbij, laat sudderen tot de pompoen zacht is.
- Meng hier ten slotte de nierbonen en de maïskorrels onder.
- Plet de stukjes pompoen plat tegen de binnenwand en meng alles goed.
- Serveer de stoofpot met quinoa of bruine rijst.
door Smulweb