Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Potage crème de navets

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 450 g kleine knolrapen
  • 25 g boter
  • 1 tl lepel grof zeezout
  • 225 g kruimige aardappelen
  • 900 ml water
  • zwarte peper en nootmuskaat
  • 300 ml melk
  • 4 el (opgeklopte)slagroom
  • 1 el fijngesneden peterselie
  • 12 gebakken croûtons
instructions

Bereiding

  1. Schil de rapen en snij ze in kleine stukjes.
  2. Schil de aardappels en snij in kleine stukjes.
  3. Smelt de boter in de soeppan.
  4. Voeg de rapen erbij en stoof zachtjes, roer de raapjes even om zodat ze rondom rond bedekt zijn met boter.
  5. Zout toevoegen en deksel op de pan en 10 minuten laten stoven.
  6. Voeg het water erbij en de aardappelblokjes.
  7. Kruiden met nootmuskaat en peper.
  8. Deksel op de pan en zachtjes 30 minuten laten sudderen.
  9. Deksel van de pan en 10 minuten iets vocht laten verdampen door het vuur iets hoger te zetten.
  10. Met de mixer pureren.
  11. Melk toevoegen en terug aan de kook brengen.
  12. De room erdoor roeren, op smaak brengen met peper en zout en afwerken met de peterselie.

Een romige Franse soep met knolraap in de hoofdrol: zachtzoet, fluweelachtig en heerlijk verwarmend. aardappel en room zorgen voor extra smeuïgheid, terwijl croûtons en peterselie voor de finishing touch zorgen. Pure eenvoud met een vleugje elegantie.

 

door Smulweb