DE WASSENDE MAAN ... MEER DAN BIO

Pralines van pure chocolade en amandelboter

Deze heerlijke kuipjes gevuld met amandelboter en knapperige pure chocolade zullen gegarandeerd de show stelen bij de koffie. Je kunt elke notenboter gebruiken, maar hou er rekening mee dat het natuurlijke oliegehalte per soort en merk varieert. De honing en poedersuiker zorgen ervoor dat de notenboter steviger wordt. Pas de hoeveelheid aan als dat nodig is: het mengsel moet stevig genoeg zijn om een balletje van te rollen, plat te drukken en die vorm te behouden. Als je alleen honing wilt gebruiken en geen poedersuiker, krijg je een zachtere vulling. Gebruik mooie muffinvormpjes die makkelijk loskomen van het snoepje.

Pralines van pure chocolade en amandelboter

ingredients

Boodschappenlijstje (voor 12 à 14 mini stuks)

  • 200 gram pure chocolade (maximaal 70% cacao)
  • 120 ml natuurlijke amandelboter
  • 2 el honing
  • 1 el poedersuiker
  • ½ tl vanille-extract
  • ¼ tl fijn zeezout
  • Zeezoutvlokken, voor topping
instructions

Bereiding

  1. Chocolade smelten
    Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie (een kom boven een pan met zacht kokend water). Roer tot het volledig glad is.
  2. Vormpjes voorbereiden
    Zet muffinvormpjes in een mini-muffinbakvorm om ze hun vorm te laten behouden. Lepel ongeveer een theelepel gesmolten chocolade in elk vormpje. Draai en kantel het vormpje zodat de chocolade de zijkanten bedekt. Zet terug in de bakvorm. Herhaal dit voor de overige vormpjes.
  3. Vulling maken
    Meng de amandelboter, honing, poedersuiker, vanille-extract en fijn zout tot een glad mengsel. Schep een theelepel van de vulling, rol het voorzichtig tot een balletje tussen je handpalmen, druk het plat en plaats het in het midden van de chocoladebodem in elk vormpje.
  4. Cups afmaken
    Lepel nog een theelepel gesmolten chocolade over elk amandelboterballetje zodat het volledig bedekt is. Voeg eventueel een paar druppels extra chocolade toe om de bovenkant glad te strijken.
  5. Afwerken
    Bestrooi elke cup met een klein snufje zeezoutvlokken. Zet de cups in de koelkast om stevig te worden.
  6. Bewaren
    Bewaar de cups in een afgesloten bakje op kamertemperatuur of in de koelkast.

Geniet van deze heerlijke zelfgemaakte traktatie! 😊

Bron: Sprouted Kitchen