Quiche met bloemkool en gerookte zalm
Een hartige taart die mild smakende bloemkool combineert met de volle smaak van gerookte zalm.
Quiche met bloemkool en gerookte zalm
Boodschappenlijstje
- bladerdeeg
- 1 bloemkool
- 1 potje zure room
- 300 gr gerookte zalm
- 3 à 4 eieren (afhankelijk van de grote van de bloemkool en de bakvorm)
- wat bieslook of snippers pijp ajuin
- enkele roze peperbollen
- peper & zout
Bereiding
- Bereid het bladerdeeg voor zoals aangegeven op de verpakking.
- Snij de bloemkool in kleine roosjes, stoom of kook de bloemkool beetgaar.
- Snijd de gerookte zalm in snippers.
- Klop de eieren los en voeg de zure room toe.
- Kruid met peper en weinig zout ,want de gerookte zalm is al vrij zout.
- Voeg de bieslook en roze peperbollen toe.
- Roer de gestoomde bloemkool onder het eimengsel zodat de bloemkool onder het mengsel zit.
- Bekleed een springvorm met het bladerdeeg en vul deze met het mengsel.
- Werk af met wat pijp ajuin of bieslook. Bak de quiche op 210° gedurende +/- 25 min.
door Ann V.D.