Raapstelensoep

ingrediënten
  • 2 à 3 bosjes raapstelen
  • boter
  • 1 gesnipperde ui
  • 1/2 theelepel kerrie
  • 1 l bouillon
  • 50 g rijst
  • 1 à 2 aardappelen geschild in blokjes gesneden
  • zout
Bereiding
  1. Smelt een klontje boter en fruit hierin de fijn gesnipperde ui met een halve theelepel kerrie lichtgeel.
  2. Doe de bouillon erbij.
  3. Strooi de rijst erin en voeg de aardappelblokjes eraan toe.
  4. Kook de soep ongeveer 30 minuten.
  5. Maak intussen de groente schoon. Snij de worteltjes en zo nodig de harde punten van de bladeren van de bosjes raapstelen, neem er dan pas het elastiekje of touwtje af.
  6. Was de groente enige malen goed, snijd ze fijn en doe ze bij de soep.
  7. Kook de soep nog even door en dien ze daarna direct op.