Rabarber-tiramisu
Een frisse lenteklassieker in een nieuw jasje! Deze rabarber-tiramisu combineert de zachte romigheid van mascarpone met het frisse zuurtje van rabarber en een vleugje cassis.

Boodschappenlijstje
- 500 g rabarber
- 25 g suiker
- 10 el crème de cassis (likeur)
- 2 dl slagroom
- 2 el suiker
- 150 g mascarpone
- 1 pak lange vingers

Bereiding
- Rabarber wassen en in stukjes snijden.
- In een pan rabarber met wat water en suiker koken en tot moes roeren.
- Eenmaal afgekoeld 2 el crème de cassis erdoor roeren.
- Slagroom stijfkloppen met suiker.
- 2 el crème de cassis door de mascarpone roeren en de slagroom er luchtig doorheen scheppen.
- Op de bodem van de schaal een laag lange vingers leggen nadat je deze door de likeur hebt gehaald.
- Achtereenvolgens erover verdelen: helft van het mascarponemengsel, helft van rabarbermoes, weer een laagje lange vingers (door de drank halen), rest van het mascarponemengsel en afdekken met rest van rabarbermoes.
- In de koelkast tiramisu ca. 2 uur door en door koud laten worden.