Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Rabarber-witte chocolade-oranjebloesemcake

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 250 gr boter
  • 180 gr suiker
  • 250 gr bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 4 eieren
  • 10 cl melk
  • 500 gr rabarber
  • 180 gr witte chocolade
  • 2 eetlepels oranjebloesemaroma
instructions

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Smelt de boter en laat deze even afkoelen. Intussen weeg je de suiker en bloem en meng je deze samen. Je doet de vier eieren erbij en wanneer de boter voldoende is afgekoeld voeg je ook deze toe. Ook het bakpoeder en de melk mogen bij dit geheel.
  3. Schil de rabarber en snijd ze in grove stukken. Vermeng de stukken rabarber onder het beslag.
  4. Versnij de witte chocolade in kleine brokjes en vermeng ook deze onder het beslag.
  5. En dan voeg je nog het oranjebloesemaroma toe, wat meer of wat minder, naar gelang je persoonlijke voorkeur.
  6. Leg bakpapier in je cakevorm en giet het beslag erin. Bak je cake 40 à 50 minuten. Wanneer je een mes in de cake kan steken en het er bijna helemaal proper kan uithalen is je cake klaar. 

Zoet, zacht en licht bloemig: deze rabarbercake met witte chocolade en een vleugje oranjebloesem combineert frisse fruitigheid met romige chocolade. Perfect bij de koffie of als lente- en zomertaartje dat iedereen laat glimlachen.

 

door Jana Vanhuysse