Ragout van linzen met prei en champignons

ingrediënten
  • 100 g groene of bruine linzen
  • 2 prei stengels
  • 250 g (kastanje)champignons
  • 1 teentje look
  • 2 el sojaroom
  • 1 el olijfolie
  • een snuifje rozemarijn
  • een snuifje tijm
  • een snuifje bonenkruid
  • peper &zout
Bereiding
  1. Maak de groenten schoon.
  2. Snij de prei in ringen.
  3. Kook de linzen gaar met de preiringen, tijm, rozemarijn en het bonenkruid.
  4. Snij ondertussen de champignons in plakjes.
  5. Verwarm olie en bak de champignons op een vrij hoog vuur in enkele minuten goudbruin.
  6. Roer de gare, uitgelekte linzen met prei bij de paddestoelen.
  7. Breng op smaak met de (soja)room, geperste look en peper en zout.
  8. Laat het geheel al roerende nog even goed verwarmen.