

Rode bietenflensjes met hüttenkäse en groenten
ingrediënten
voor de flensjes:
- 5 eitjes
- 500 ml rijstmelk
- 200 gram rijstbloem
- 30 gr rode biet
- 1 el zonnebloemolie
- 2 snuifjes zout
voor de vulling:
- 1 groene appel
- 1 stronk witlof
- 1 bussel radijs
- 1 avocado
- 1/2 rode ui
- sap van 1 citroen
- hüttenkäse of frischkäse
- peper & zout
voor erbij:
- lenteblaadjes (veldsla, winterpostelein, mosterdblad, mizuna, duizendblad, pimpernel,...)
- eetbare lentebloempjes (maarts viooltje, sleutelbloem, longkruid)
- 1 rode biet
- 1 wortel
- 1 el notenolie
- 1 el balsamico azijn
- 1 tl komijnpoeder
- handvol verse peterselie
- peper & zout
Bereiding
De flensjes:
- Mix de rauwe rode biet fijn tot puree.
- Doe alle overige ingrediënten in een kom en meng goed. Zet een half uur in de koelkast.
- Roer om met een spatel en bak de flensjes in een zeer hete koekenpan met olie of boter.
TIP! Je kan het beslag tot 3 dagen tevoren maken en afgesloten in de koelkast bewaren. Ook lekker als dessertflensjes met ijs en bosvruchten trouwens!
De vulling:
- Snij witlof, ui, appel, radijs en avocado fijn. Meng onder elkaar met het sap van de citroen, peper en zout.
Slaatje voor erbij:
- Snij rode biet en wortel klein.
- Hak de peterselie fijn.
- Meng alles met 1 el notenolie, 1 el balsamico, 1 tl komijnpoeder, peper en zout.
- Spoel en droog de bladgroenten.
Serveren:
- Schik de rode biet/wortelsalade samen met het bladgroen op een bord.
- Besmeer het midden van een flensje rijkelijk met kaas. Leg daarop de vulling van groenten. Vouw het flensje dicht.
- Schik er nog wat bloemen over en kruid eventueel af nog wat extra peper, zout en lekkere notenolie.