Rode koolsalade

Een vrolijke salade vol kleur en crunch: rodekool met een zachte dressing van sinaasappel, yoghurt en honing, afgemaakt met knapperige geroosterde hazelnoten. Makkelijk, lekker en gewoon fijn om bij te eten.

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 150 g rodekool
  • een klontje boter
  • sap van 1 sinaasappel
  • 2 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • peper en zout
  • 2 tl honing
  • een handje hazelnoten
instructions

Bereiding

  1. Snij of rasp de rodekool heel fijn.
  2. Maak een dressing van mayonaise, sinaasappelsap, yoghurt, honing, peper en zout.
  3. Laat deze salade minimaal een half uur staan.
  4. Bak de hazelnoten in een droge pan tot ze licht geroosterd zijn
  5. Snij de geroosterde hazelnoten fijn en meng ze onder de rode kool.